македонски » словачки   Земји и јазици


5 [пет]

Земји и јазици

-

5 [päť]

Krajiny a jazyky

5 [пет]

Земји и јазици

-

5 [päť]

Krajiny a jazyky

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиslovenčina
Џон е од Лондон. Jo-- j- z L------.
Лондон се наоѓа во Англија. Lo---- j- v- V----- B-------.
Тој зборува англиски. Ho---- p- a-------.
   
Марија е од Мадрид. Má--- j- z M------.
Мадрид се наоѓа во Шпанија. Ma---- j- v Š---------.
Таа зборува шпански. Ho---- p- š---------.
   
Петар и Марта се од Берлин. Pe--- a M---- s- z B------.
Берлин се наоѓа во Германија. Be---- j- v N------.
Зборувате ли вие двајцата германски? Ho------ o---- p- n------?
   
Лондон е главен град. Lo---- j- h----- m----.
Мадрид и Берлин се исто така главни градови. Ma---- a B----- s- t--- h----- m----.
Главните градови се големи и бучни. Hl---- m---- s- v---- a h-----.
   
Франција се наоѓа во Европа. Fr-------- s- n------- v E-----.
Египет се наоѓа во Африка. Eg--- s- n------- v A-----.
Јапонија се наоѓа во Азија. Ja------ s- n------- v Á---.
   
Канада се наоѓа во Северна Америка. Ka---- s- n------- v S------- A------.
Панама се наоѓа во Средна Америка. Pa---- s- n------- v S------- A------.
Бразил се наоѓа во Јужна Америка. Br------ s- n------- v J----- A------.