македонски » словачки   Во трговски центар


52 [педесет и два]

Во трговски центар

-

52 [päťdesiatdva]

V obchodnom dome

52 [педесет и два]

Во трговски центар

-

52 [päťdesiatdva]

V obchodnom dome

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиslovenčina
Ќе одиме ли во трговскиот центар? Id--- d- o--------- d---?
Јас морам да пазарувам. Mu--- u----- n----- n-----.
Сакам многу да накупам. Ch--- t--- v--- n------.
   
Каде се канцелариските материјали? Kd- s- k---------- p------?
Ми требаат пликови и хартија за писма. Po-------- p------ o----- a p-----.
Ми требаат пенкала и маркери. Po-------- p--- a z-----------.
   
Каде е мебелот? Kd- j- n------?
Ми треба еден шкаф и една комода. Po-------- s----- a k-----.
Ми треба една работна маса и еден регал. Po-------- p----- s--- a p-----.
   
Каде се играчките? Kd- s- h-----?
Ми треба една кукла и едно плишано мече. Po-------- b----- a m--------.
Ми треба еден фудбал и една шаховска табла. Po-------- f-------- l---- a š----.
   
Каде е алатот? Kd- j- n------?
Ми треба еден чекан и една клешта. Po-------- k------ a k------.
Ми треба една дупчалка и еден штрафцигер. Po-------- v---- a s---------.
   
Каде е накитот? Kd- s- š-----?
Ми треба едно ланче и една нараквица. Po-------- r------- a n------.
Ми треба еден прстен и обетки. Po-------- p----- a n-------.