македонски » словачки   Работа / Занает


55 [педесет и пет]

Работа / Занает

-

55 [päťdesiatpäť]

Práca

55 [педесет и пет]

Работа / Занает

-

55 [päťdesiatpäť]

Práca

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиslovenčina
Што сте по занает? Ak- m--- p--------?
Мојот сопруг е лекар по занает. Mô- m-- j- p-------- l----.
Јас полудневно работам како медицинска сестра. Pr------ a-- z-------- s----- n- p-------- ú-----.
   
Набргу ќе одиме во пензија. Čo----- d-------- d-------.
Но даноците се високи. Al- d--- s- v-----.
И здравственото осигурување е високо. A z-------- p-------- j- v-----.
   
Што сакаш да бидеш? Čí- b- s- r-- c---- b--?
Јас би сакал / сакала да бидам инженер. Ch--- b- s-- b-- i---------.
Јас сакам да студирам на универзитетот. Ch--- š------- n- u---------.
   
Јас сум практикант. So- p---------.
Јас не заработувам многу. Ne------- v---.
Јас сум на пракса во странство. Pr------ v z--------.
   
Ова е мојот шеф. To-- j- m-- š--.
Јас имам љубезни колеги. Má- m----- k------.
Напладне секогаш одиме во кантината. Na-------- i---- v--- d- j------.
   
Јас барам едно работно место. Hľ---- p----.
Јас сум веќе една година невработен / невработена. Už r-- s-- n-----------.
Во оваа земја има премногу невработени. V t---- k------ j- v---- v--- n-------------.