македонски » словачки   Делови на телото


58 [педесет и осум]

Делови на телото

-

58 [päťdesiatosem]

Časti tela

58 [педесет и осум]

Делови на телото

-

58 [päťdesiatosem]

Časti tela

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиslovenčina
Јас цртам човек. Kr----- m---.
Најпрво главата. Na---- h----.
Човекот носи еден шешир. Mu- m- k-----.
   
Косата не му се гледа. Vl--- n-- j- v----.
Ушите исто така не му се гледаат. Uš- t------ n-- j- v----.
Грбот исто така не му се гледа. Ch---- t------ n-- j- v----.
   
Ги цртам очите и устата. Na------- o-- a ú---.
Човекот танцува и се смее. Mu- t------ a s---- s-.
Човекот има долг нос. Mu- m- d--- n--.
   
Тој во рацете носи еден стап. V r----- m- p-----.
Тој околу вратот носи исто така и еден шал. Ok--- k--- m- t--- š--.
Зима е и студено е. Je z--- a j- c------.
   
Рацете се силни. Ru-- s- s----.
Нозете исто така се силни. No-- s- t--- s----.
Човекот е од снег. Mu- j- z- s----.
   
Тој не носи панталони и мантил. Ne-- n------- a-- p----.
Но човекот не се смрзнува. Al- n------.
Тоа е снешко. Je t- s--------.