македонски » словачки   Во пошта


59 [педесет и девет]

Во пошта

-

59 [pätdesiatdeväť]

Na pošte

59 [педесет и девет]

Во пошта

-

59 [pätdesiatdeväť]

Na pošte

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиslovenčina
Каде е најблиската пошта? Kd- j- n--------- p----?
Далеку ли е до најблиската пошта? Je t- ď----- k n--------- p----?
Каде е најблиското поштенско сандаче? Kd- j- n--------- p------ s-------?
   
Ми требаат неколку поштенски марки. Po-------- p-- p-------- z-----.
За една картичка и едно писмо. Na p--------- a l---.
Колку чини поштарината за Америка? Ak- j- p------- d- A------?
   
Колку е тежок пакетот? Ko--- v--- b----?
Можам ли да го испратам со авионска пошта? Mô--- h- p----- l------- p-----?
Колку долго трае, додека да пристигне? Ak- d--- t---- k-- p----?
   
Каде можам да телефонирам? Kd- m---- t----------?
Каде е следната телефонска говорница? Kd- j- n--------- t-------- b----?
Имате ли телефонски картички? Má-- t-------- k----?
   
Имате ли телефонски именик? Má-- t-------- z-----?
Го знаете ли повикувачкиот број за Австрија? Vi--- p-------- d- R------?
Само момент, да проверам. Mo----. P------ s-.
   
Линијата е секогаш зафатена. Li--- j- s---- o-------.
Кој број го биравте? Ak- č---- s-- v-------?
Најпрво морате да изберете нула. Na---- m----- v------ n---!