македонски » словачки   Поставување прашања 1


62 [шеесет и два]

Поставување прашања 1

-

62 [šestdesiatdva]

Pýtať sa 1

62 [шеесет и два]

Поставување прашања 1

-

62 [šestdesiatdva]

Pýtať sa 1

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиslovenčina
учи uč-- sa
Учат ли учениците многу? Uč-- s- ž---- v---?
Не, тие учат малку. Ni-- u--- s- m---.
   
прашува pý--- sa
Го прашувате ли често наставникот? Pý---- s- č---- u------?
Не, јас не го прашувам често. Ni-- n------ s- č----.
   
одговара od------ť
Одговорете молам. Od---------- p-----.
Јас одговарам. Od-------.
   
работи pr-----ť
Работи ли тој сега? Pr--- p------?
Да, тој работи сега. Án-- p---- p------.
   
доаѓа pr--ť
Ќе дојдете? Pr-----?
Да, ќе дојдеме веднаш. Án-- h--- p------.
   
живее bý--ť
Живеете ли во Берлин? Bý---- v B------?
Да, јас живеам во Берлин. Án-- b---- v B------.