македонски » словачки   Негирање 2


65 [шеесет и пет]

Негирање 2

-

65 [šesťdesiatpäť]

Zápor 2

65 [шеесет и пет]

Негирање 2

-

65 [šesťdesiatpäť]

Zápor 2

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиslovenčina
Скап ли е прстенот? Je t-- p----- d----?
Не, тој чини само сто евра. Ni-- s---- l-- s-- e--.
Но јас имам само педесет. Al- m-- l-- p--------.
   
Готов / готова ли си веќе? Si u- h-----?
Не, сеуште не сум. Ni-- e--- n--.
Но веднаш ќе бидам готов / готова. Al- h--- b---- h-----.
   
Сакаш ли уште супа? Ch--- b- s- e--- p-------?
Не, не сакам повеќе. Ni-- u- n------.
Но сакам уште еден сладолед. Al- e--- j---- z-------.
   
Живееш ли веќе долго овде? Bý--- t- u- d---?
Не, штотуку еден месец. Ni-- l-- j---- m-----.
Но познавам веќе многу луѓе. Al- p----- u- v--- ľ---.
   
Патуваш ли утре накај дома? Id-- z----- d----?
Не, дури за викендот. Ni-- a- c-- v-----.
Но се враќам веќе во недела. Al- v----- s- u- v n-----.
   
Дали твојата ќерка е веќе возрасна? Je t---- d---- u- d------?
Не, таа е штотуку седумнаесет. Ni-- m- i-- s--------.
Но таа веќе има дечко. Al- u- m- p-------.