македонски » словачки   нешто смее


73 [седумдесет и три]

нешто смее

-

73 [sedemdesiattri]

niečo smieť / môcť

73 [седумдесет и три]

нешто смее

-

73 [sedemdesiattri]

niečo smieť / môcť

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиslovenčina
Смееш ли веќе да возиш автомобил? Sm--- u- š-------- a---?
Смееш ли веќе да пиеш алкохол? Sm--- u- p-- a------?
Смееш ли веќе сам / сама да патуваш во странство? Sm--- u- í-- s-- d- z---------?
   
смее sm---- m--ť
Смееме ли овде да пушиме? Mô---- t- f-----?
Смее ли овде да се пуши? Mô-- s- t- f-----?
   
Може ли да се плати со кредитна картичка? Mô-- s- t- p----- k-------- k-----?
Може ли да се плати со чек? Mô-- s- t- p----- š----?
Може ли да се плати само во готово? Mô-- s- z------- l-- v h--------?
   
Смеам ли само да телефонирам? Mô--- s- l-- z------------?
Смеам ли само да прашам нешто? Mô--- s- l-- n---- s-----?
Смеам ли само да кажам нешто? Mô--- l-- n---- p------?
   
Тој не смее да спие во паркот. Ne---- s--- v p----.
Тој не смее да спие во автомобилот. Ne---- s--- v a---.
Тој не смее да спие на железничката станица. Ne---- s--- n- s------.
   
Смееме ли да седнеме? Sm---- s- s-----?
Смееме ли да го добиеме менито? Mô---- n-- p------- j------ l-----?
Смееме ли да платиме одвоено? Mô---- p----- z-----?