македонски » словачки   Придавки 3


80 [осумдесет]

Придавки 3

-

80 [osemdesiat]

Prídavné mená 3

80 [осумдесет]

Придавки 3

-

80 [osemdesiat]

Prídavné mená 3

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиslovenčina
Таа има куче. Má p--.
Кучето е големо. Te- p-- j- v----.
Таа има големо куче. Má v------ p--.
   
Таа има куќа. Má d--.
Куќата е мала. Te- d-- j- m---.
Таа има една мала куќа. Má m--- d--.
   
Тој живее во хотел. Bý-- v h-----.
Хотелот е евтин. Te- h---- j- l----.
Тој живее во евтин хотел. Bý-- v l----- h-----.
   
Тој има автомобил. Má a---.
Автомобилот е скап. To a--- j- d----.
Тој има скап автомобил. Má d---- a---.
   
Тој чита еден роман. Čí-- r----.
Романот е досаден. Te- r---- j- n----.
Тој чита еден досаден роман. Čí-- n---- r----.
   
Таа гледа еден филм. Po---- f---.
Филмот е интересен. Te- f--- j- n-------.
Таа гледа еден интересен филм. Po---- n------- f---.