македонски » словачки   Минато време 2


82 [осумдесет и два]

Минато време 2

-

+ 82 [osemdesiatdva]

+ Minulý čas 2

82 [осумдесет и два]

Минато време 2

-

82 [osemdesiatdva]

Minulý čas 2

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиslovenčina
Мораше ли да повикаш едно болничко возило? Mu--- s- z------ s------? +
Мораше ли да го повикаш лекарот? Mu--- s- z------ l-----? +
Мораше ли да ја повикаш полицијата? Mu--- s- z------ p------? +
   
Го имате ли телефонскиот број? Сега го имав. Má-- t-------- č----? P--- c------ s-- h- e--- m--. +
Ја имате ли адресата? Сега ја имав. Má-- a-----? P--- c------ s-- j- e--- m--. +
Имате ли карта од градот? Сега ја имав. Má-- m--- m----? P--- c------ s-- j- e--- m--. +
   
Дојде ли тој точно на време? Тој не можеше да дојде точно на време. Pr----- n----? N------ p---- n----. +
Го најде ли тој патот? Тој не можеше да го најде патот. Na---- c----? N------ n---- c----. +
Те разбира ли тој? Тој не можеше да ме разбере. Ro----- t-? N-------- m-. +
   
Зошто не можеше да дојдеш точно на време? Pr--- s- n------ p---- n----? +
Зошто не можеше да го најдеш патот? Pr--- s- n------ n---- c----? +
Зошто не можеше да го разбереш? Pr--- s- m- n------ r-------? +
   
Не можев да дојдам точно на време, бидејки немаше автобус. Ne----- s-- p---- n----- p------ n----- ž----- a------. +
Не можев да го најдам патот, бидејки немав карта на градот. Ne----- s-- n---- c----- p------ s-- n---- m--- m----. +
Не можев да го разберам, бидејки музиката беше толку гласна. Ne------- s-- m-- p------ h---- b--- p----- h-----. +
   
Морав да земам едно такси. Mu--- s-- í-- t------. +
Морав да купам карта на градот. Mu--- s-- k---- m--- m----. +
Јас морав да го исклучам радиото. Mu--- s-- v----- r----. +