македонски » словачки   Сврзници 1


94 [деведесет и четири]

Сврзници 1

-

94 [deväťdesiatštyri]

Spojky 1

94 [деведесет и четири]

Сврзници 1

-

94 [deväťdesiatštyri]

Spojky 1

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиslovenčina
Чекај, додека да престане дождот. Po----- k-- p------- p----.
Чекај, додека да бидам готов / готова. Po----- k-- b---- h----- (h-----).
Чекај, додека тој да се врати. Po----- k-- p---- s---.
   
Ќе почекам, додека ми се исуши косата. Po----- k-- b--- m--- v---- s----.
Ќе почекам, додека да заврши филмот. Po----- k-- s----- f---.
Ќе почекам, додека семафорот светне зелено. Po----- k-- b--- n- s------- z-----.
   
Кога патуваш на одмор? Ke-- i--- n- d--------?
Уште пред летниот распуст? Eš-- p--- l------ p----------?
Да, уште пред да започне летниот распуст. Án-- e--- p------- a-- z---- l---- p----------.
   
Поправи го кровот, пред да започне зимата. Op--- s------ p------- a-- p---- z---.
Измиј си ги рацете, пред да седнеш на масата. Um- s- r--- p------- a-- s- s----- z- s---.
Затвори го прозорецот, пред да излезеш. Za--- o--- p------- a-- p----- v--.
   
Кога ќе се вратиш дома? Ke-- p----- d----?
По наставата? Po v--------?
Да, откако ќе заврши наставата. Án-- l-- č- s----- v---------.
   
Откако тој имаше несреќа, не можеше повеќе да работи. Po t--- a-- m-- ú---- n------ v--- p-------.
Откако тој ја загуби работата, тој замина за Америка. Po t--- a-- s------ p----- o------ d- A------.
Откако тој замина за Америка, тој стана богат. Po t--- a-- o------ d- A------- z-------.