македонски » словенечки   Пијалоци


12 [дванаесет]

Пијалоци

-

12 [dvanajst]

Pijače

12 [дванаесет]

Пијалоци

-

12 [dvanajst]

Pijače

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиslovenščina
Јас пијам чај. Pi--- č--.
Јас пијам кафе. Pi--- k---.
Јас пијам минерална вода. Pi--- m-------- v---.
   
Пиеш ли чај со лимон? Pi--- č-- z l-----?
Пиеш ли кафе со шеќер? Pi--- k--- s s---------?
Пиеш ли вода со мраз? Pi--- v--- z l----?
   
Овде има забава. Tu--- j- z-----.
Луѓето пијат шампањско. Lj---- p----- p-----.
Луѓето пијат вино и пиво. Lj---- p----- v--- i- p---.
   
Пиеш ли алкохол? Pi--- a------?
Пиеш ли виски? Pi--- v----?
Пиеш ли кола со рум? Pi--- k--- z r----?
   
Јас не сакам шампањско. Ne m---- p-----.
Јас не сакам вино. Ne m---- v---.
Јас не сакам пиво. Ne m---- p---.
   
Бебето сака млеко. Do------ i---- r--- m----.
Детето сака какао и сок од јаболко. Ot---- i---- r--- k---- i- j------- s--.
Жената сака сок од портокал и сок од грејпфрут. Že---- i---- r--- p--------- s-- i- s-- g-------.