македонски » словенечки   Активности


13 [тринаесет]

Активности

-

+ 13 [trinajst]

+ Dejavnosti

13 [тринаесет]

Активности

-

13 [trinajst]

Dejavnosti

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиslovenščina
Што прави Марта? Ka- d--- M----? +
Таа работи во канцеларија. De-- v p------. +
Таа работи на компјутер. De-- z r-----------. +
   
Каде е Марта? Kj- j- M----? +
Во кино. V k---. +
Таа гледа филм. Gl--- f---. +
   
Што прави Петар? Ka- d--- P----? +
Тој студира на универзитет. Št----- n- u-------. +
Тој студира јазици. Št----- j-----. +
   
Каде е Петар? Kj- j- P----? +
Во кафуле. V k------. +
Тој пие кафе. Pi-- k---. +
   
Каде сакаат да одат тие? Ka- r--- (r---) g----? / K-- r--- (r---) g-----? +
На концерт. Na k------. +
Тие со задоволство слушаат музика. Ra-- (R---) p-------- g-----. / R--- (R---) p-------- g-----. +
   
Каде не сакаат да одат тие? Ka- n----- (n-----) h-----? / K-- n----- (n-----) h-----? +
Во диско. V d----. +
Тие не танцуваат со задоволство. Ne---- (N-----) p------? / N----- (N-----) p------? +