македонски » словенечки   Фамилија


2 [два]

Фамилија

-

2 [dva]

Družina

2 [два]

Фамилија

-

2 [dva]

Družina

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиslovenščina
дедо de---- s---- o-e
баба ba----- s---- m--a
тој и таа on i- o-- (o-----)
   
татко at-- o-e
мајка ma--- m--i
тој и таа on i- o-- (o-----)
   
син sin
ќерка hči
тој и таа on i- o-- (o-----)
   
брат br-t
сестра se---a
тој и таа on i- o-- (o-----)
   
чичко st--c
тетка te-a
тој и таа on i- o-- (o-----)
   
Ние сме една фамилија. Mi s-- d------.
Фамилијата не е мала. Ta d------ n- m-----.
Фамилијата е голема. Ta d------ j- v-----.