македонски » словенечки   Во хотел – поплаки


28 [дваесет и осум]

Во хотел – поплаки

-

+ 28 [osemindvajset]

+ V hotelu – pritožbe

28 [дваесет и осум]

Во хотел – поплаки

-

28 [osemindvajset]

V hotelu – pritožbe

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиslovenščina
Тушот не работи. Pr-- n- d-----. +
Нема топла вода. Ne t--- t---- v---. +
Можете ли тоа да го поправите? Al- b- s- d--- t- p--------? +
   
Во собата нема телефон. V s--- n- t-------. +
Во собата нема телевизор. V s--- n- t----------. +
Собата нема балкон. So-- n--- b------. +
   
Собата е премногу гласна. So-- j- p--------. +
Собата е премногу мала. So-- j- p--------. +
Собата е премногу темна. So-- j- p-------. +
   
Парното не работи. Gr---- n- d-----. +
Клима уредот не работи. Kl------- n------ n- d-----. +
Телевизорот е расипан. Te------- j- p--------. +
   
Тоа не ми се допаѓа. To m- n- v---. +
Тоа ми е прескапо. To j- z--- p-------. +
Дали имате нешто поефтино? Im--- k-- c--------? +
   
Има ли овде во близина хостел? Je t- v b------ k----- h-----? +
Има ли овде во близина пансион? Je t- v b------ k----- p------? +
Има ли овде во близина ресторан? Je t- v b------ k----- r-----------? +