македонски » словенечки   Во воз


34 [триесет и четири]

Во воз

-

34 [štiriintrideset]

Na vlaku

34 [триесет и четири]

Во воз

-

34 [štiriintrideset]

Na vlaku

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиslovenščina
Дали ова е возот за Берлин? Je t- v--- d- B------?
Кога тргнува возот? Kd-- o------ v---?
Кога пристигнува возот во Берлин? Kd-- p------- v--- v B-----?
   
Простете, смеам ли да поминам? Op-------- s--- m---?
Мислам дека ова е моето место. Mi----- d- j- t- m--- m----.
Мислам дека Вие седите на моето место. Mi----- d- s----- n- m---- m----.
   
Каде е вагонот за спиење? Kj- j- s------?
Вагонот за спиење е на крајот од возот. Sp----- j- n- k---- v----.
А каде е вагонот за јадење? – На почетокот. Kj- p- j- j------ v--? – N- z------.
   
Можам ли да спијам долу? Al- l---- s--- s-----?
Можам ли да спијам во средината? Al- l---- s--- v s------?
Можам ли да спијам горе? Al- l---- s--- z-----?
   
Кога ќе бидеме на границата? Kd-- b--- n- m---?
Колку долго трае патувањето до Берлин? Ka-- d---- t---- v----- d- B------?
Дали возот доцни? Im- v--- z-----?
   
Имате ли нешто за читање? Im--- k-- z- b----?
Може ли човек овде да добие нешто за јадење и за пиење? Se l---- t---- d--- k-- z- j---- i- p---?
Дали би ме разбудиле во 7.00 часот Ве молам? Me b----- p------ z------ o- s-----?