македонски » словенечки   Јавен сообраќај


36 [триесет и шест]

Јавен сообраќај

-

36 [šestintrideset]

Javni primestni (lokalni) promet

36 [триесет и шест]

Јавен сообраќај

-

36 [šestintrideset]

Javni primestni (lokalni) promet

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиslovenščina
Каде е автобуската станица? Kj- j- a-------- p------?
Кој автобус вози во центарот? Ka---- a------ p---- v c-----?
Која линија морам да ја земам? S k------ a-------- s- m---- p------?
   
Дали морам да се прекачувам? Al- m---- p---------?
Каде морам да се прекачам? Kj- m---- p---------?
Колку чини еден возен билет? Ko---- s---- v--------?
   
Колку автобуски станици има до центарот? Ko---- p----- j- o---- d- c-----?
Овде морате да се симнете. Tu--- m----- i--------.
Морате да се симнете позади. Iz------- l---- s--- z----.
   
Следното метро доаѓа за 5 минути. Na------- v--- (p-------- ž--------) p----- č-- 5 m----.
Следниот трамвај доаѓа за 10 минути. Na------- t------ p----- č-- 10 m----.
Следниот автобус доаѓа за 15 минути. Na------- a------ p----- č-- 15 m----.
   
Кога вози последното метро? Kd-- p---- z----- v--- (p-------- ž--------)?
Кога вози последниот трамвај? Kd-- p---- z----- t------?
Кога вози последниот автобус? Kd-- p---- z----- a------?
   
Дали имате возен билет? Im--- v--------?
Возен билет? – Не, немам. Vo-------? – N-- n---- j-.
Тогаш морате да платите казна. V t-- p------ m----- p------ k----.