македонски » словенечки   Ориентирање


41 [четириесет и еден]

Ориентирање

-

41 [enainštirideset]

Orientacija

41 [четириесет и еден]

Ориентирање

-

41 [enainštirideset]

Orientacija

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиslovenščina
Каде е бирото за информации за туристи? Kj- j- t--------- u---?
Имате ли за мене една карта на градот? Al- i---- z--- k----- z-------- m----?
Може ли овде да се резервира една хотелска соба? Al- j- m---- t---- r---------- h------- s---?
   
Каде е стариот дел од градот? Kj- j- s---- d-- m----?
Каде е катедралата? Kj- j- s-------?
Каде е музејот? Kj- j- m----?
   
Каде може да се купат поштенски марки? Kj- s- l---- k--- z-----?
Каде може да се купи цвеќе? Kj- s- l---- k--- c-------?
Каде може да се купат возни карти? Kj- s- l---- k--- v--------?
   
Каде е пристаништето? Kj- j- p----------?
Каде е пазарот? Kj- j- t------?
Каде е замокот? Kj- j- g---?
   
Кога започнува обиколката? Kd-- s- z---- o---- m---- z v-------?
Кога завршува обиколката? Kd-- s- k---- o---- m---- z v-------?
Колку долго трае обиколката? Ka-- d---- t---- o---- m---- z v-------?
   
Јас би сакал / сакала еден водач што зборува германски. Ra-(a) b- n----- g--------- v------.
Јас би сакал / сакала еден водач што зборува италијански. Ra-(a) b- i---------- g--------- v------.
Јас би сакал / сакала еден водач што зборува француски. Ra-(a) b- f-------- g--------- v------.