македонски » словенечки   Излегување навечер


44 [четириесет и четири]

Излегување навечер

-

44 [štiriinštirideset]

Iti zvečer ven

44 [четириесет и четири]

Излегување навечер

-

44 [štiriinštirideset]

Iti zvečer ven

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиslovenščina
Има ли овде дискотека? Je t- k----- d--------?
Има ли овде ноќен клуб? Je t- k----- n---- k---?
Има ли овде кафеана? Je t- k----- g-------?
   
Што има вечерва во театар? Ka- d---- z----- (n----) p--------- v g---------?
Што има вечерва во кино? Ka- j- d---- z----- (n----) n- s------ v k---?
Што има вечерва на телевизија? Ka- j- d---- z----- (n----) n- t---------?
   
Има ли уште билети за театар? Al- s- š- d--- v-------- z- g---------?
Има ли уште билети за кино? Al- s- š- d--- v-------- z- k---?
Има ли уште билети за фудбалскиот натпревар? Al- s- š- d--- v-------- z- n-------- t----?
   
Јас би сакал / сакала да седам сосема позади. Ra-(a) b- s----(a) č---- z----.
Јас би сакал / сакала да седам некаде во средината. Ra-(a) b- s----(a) n---- v s------.
Јас би сакал / сакала да седам сосема напред. Ra-(a) b- s----(a) č---- s------.
   
Можете ли да ми препорачате нешто? Mi l---- k-- p----------?
Кога започнува претставата? Kd-- s- z---- p--------?
Можете ли да ми обезбедите една карта? Mi l---- p--------- e-- v--------?
   
Има ли овде во близината игралиште за голф? Je t- v b------ k----- i------ z- g---?
Има ли овде во близината тениско игралиште? Je t- v b------ k----- t------ i------?
Има ли овде во близината затворен базен? Je t- v b------ k----- p------ b----?