македонски » словенечки   Активности за време на одморот


48 [четириесет и осум]

Активности за време на одморот

-

48 [oseminštirideset]

Aktivnosti na dopustu (na počitnicah)

48 [четириесет и осум]

Активности за време на одморот

-

48 [oseminštirideset]

Aktivnosti na dopustu (na počitnicah)

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиslovenščina
Дали е чиста плажата? Je p---- č----? +
Може ли човек таму да плива? Je t-- m---- s- k-----? +
Не ли е опасно, таму да се плива? Se n- n------ t-- k-----? +
   
Може ли овде да се изнајми чадор за сонце? Si j- m---- t---- i--------- s------? +
Може ли овде да се изнајми лежалка? Si j- m---- t---- i--------- l-------? +
Може ли овде да се изнајми чамец? Si j- m---- t---- i--------- č---? +
   
Би сакал / сакала да сурфам. Ra-(a) b- s-----(a) (j-----(a) n- d----). +
Би сакал / сакала да нуркам. Ra-(a) b- s- p--------(a). +
Би сакал / сакала да скијам на вода. Ra-(a) b- s-----(a) n- v---. +
   
Може ли да се изнајми даска за сурфање? Je m---- n---- j------- d----? +
Може ли да се изнајми опрема за нуркање? Je m---- n---- p---------- o-----? +
Може ли да се изнајмат скии за вода? Je m---- n---- v----- s----? +
   
Јас сум почетник. Se- š--- z------- (z--------). +
Јас сум средно-добар / добра. Se- s------ d---- / d----. +
Јас веќе добро се снаоѓам. Že k-- d---- m- g-- t-. +
   
Каде е ски лифтот? Kj- j- s-------- ž------ (s--------- v-------)? +
Имаш ли скии со себе? Pa i--- s s--- s----? +
Имаш ли скијачки чевли со себе? Pa i--- s s--- s-------- č-----? +