македонски » словенечки   Земји и јазици


5 [пет]

Земји и јазици

-

5 [pet]

Dežele in jeziki

5 [пет]

Земји и јазици

-

5 [pet]

Dežele in jeziki

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиslovenščina
Џон е од Лондон. Jo-- j- i- L------.
Лондон се наоѓа во Англија. Lo---- s- n----- v V----- B--------.
Тој зборува англиски. On g----- a-------.
   
Марија е од Мадрид. Ma---- j- i- M------.
Мадрид се наоѓа во Шпанија. Ma---- s- n----- v Š------.
Таа зборува шпански. On- g----- š------.
   
Петар и Марта се од Берлин. Pe--- i- M---- s-- i- B------.
Берлин се наоѓа во Германија. Be---- s- n----- v N------.
Зборувате ли вие двајцата германски? Al- v---- g------- n-----?
   
Лондон е главен град. Lo---- j- g----- m----.
Мадрид и Берлин се исто така главни градови. Ma---- i- B----- s-- t--- g----- m----.
Главните градови се големи и бучни. Gl---- m---- s- v----- i- b----.
   
Франција се наоѓа во Европа. Fr------ s- n----- v E-----.
Египет се наоѓа во Африка. Eg--- s- n----- v A-----.
Јапонија се наоѓа во Азија. Ja------ s- n----- v A----.
   
Канада се наоѓа во Северна Америка. Ka---- s- n----- v S------ A------.
Панама се наоѓа во Средна Америка. Pa---- s- n----- v S------ A------.
Бразил се наоѓа во Јужна Америка. Br------- s- n----- v J---- A------.