македонски » словенечки   Во базен за пливање


50 [педесет]

Во базен за пливање

-

50 [petdeset]

Na kopališču

50 [педесет]

Во базен за пливање

-

50 [petdeset]

Na kopališču

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиslovenščina
Денес е жешко. Da--- j- v----.
Ќе одиме ли на базен? Gr--- (g----) n- k--------?
Имаш ли желба да одиме на пливање? Si ž---- i-- p------?
   
Имаш ли пешкир? Im-- b------?
Имаш ли гаќи за капење? Im-- k------?
Имаш ли костим за капење? Im-- k------ o-----?
   
Умееш ли да пливаш? Zn-- p------?
Умееш ли да нуркаш? Se z--- p---------?
Умееш ли да скокаш во вода? Zn-- s------ v v---?
   
Каде е тушот? Kj- j- p---?
Каде е кабината за пресоблекување? Kj- j- k----- z- p-----------?
Каде се очилата за пливање? Kj- s- p------- o----?
   
Длабока ли е водата? Je v--- g------?
Чиста ли е водата? Je v--- č----?
Топла ли е водата? Je v--- t----?
   
Се смрзнувам. Ze-- m-.
Водата е премногу студена. Vo-- j- p-------.
Излегувам сега од водата. Ja- g--- z--- v-- i- v---.