македонски » словенечки   Набавки


51 [педесет и еден]

Набавки

-

+ 51 [enainpetdeset]

+ Nakupovati

51 [педесет и еден]

Набавки

-

51 [enainpetdeset]

Nakupovati

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиslovenščina
Сакам да одам во библиотеката. Ho--- v k--------. +
Сакам да одам во книжарницата. Ho--- v k--------. +
Сакам да одам до трафиката. Ho--- n---- k----- v k-----. +
   
Сакам да изнајмам една книга. Ra-(a) b- s- i--------(a) e-- k----. +
Сакам да купам една книга. Ra-(a) b- k----(a) e-- k-----. +
Сакам да купам еден весник. Ra-(a) b- k----(a) e- č------. +
   
Сакам да одам во библиотеката, за да изнајмам една книга. Ra-(a) s- b- š--(š--) v k-------- i-------- e-- k-----. +
Сакам да одам во книжарницата, за да купам една книга. Ra-(a) b- š--(š--) v k-------- k---- e-- k-----. +
Сакам да одам до трафиката, за да купам еден весник. Ho--- v k----- k---- e- č------. +
   
Сакам да одам кај оптичарот. Ho--- k o-----. +
Сакам да одам во супермаркетот. Ho--- v s--------------. +
Сакам да одам кај пекарот. Ho--- v p-------. +
   
Сакам да купам очила. Ho--- k----- o----. +
Сакам да купам овошје и зеленчук. Ho--- k----- s---- i- z--------. +
Сакам да купам лепчиња и леб. Ho--- k----- ž----- i- k---. +
   
Сакам да одам кај оптичарот, за да купам очила. Ho--- k o------ d- k---- e-- o----. +
Сакам да одам во супермаркетот, за да купам овошје и зеленчук. Ho--- v s-------------- p- s---- i- z--------. +
Сакам да одам кај пекарот, за да купам лепчиња и леб. Ho--- v p------ p- ž----- i- k---. +