македонски » словенечки   Во трговски центар


52 [педесет и два]

Во трговски центар

-

52 [dvainpetdeset]

V veleblagovnici

52 [педесет и два]

Во трговски центар

-

52 [dvainpetdeset]

V veleblagovnici

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиslovenščina
Ќе одиме ли во трговскиот центар? Gr--- v v-------------?
Јас морам да пазарувам. Mo--- p- n------.
Сакам многу да накупам. Ra-(a) b- k----(a) p----- s-----.
   
Каде се канцелариските материјали? Kj- j- p--------- m-------?
Ми требаат пликови и хартија за писма. Po-------- p------- o----- i- p------- p----.
Ми требаат пенкала и маркери. Po-------- k----- i- f--------.
   
Каде е мебелот? Kj- j- p-------?
Ми треба еден шкаф и една комода. Po-------- o---- i- p-------- (e-- k-----).
Ми треба една работна маса и еден регал. Po-------- p------ m--- i- r---- (e-- p-----).
   
Каде се играчките? Kj- s- i-----?
Ми треба една кукла и едно плишано мече. Po-------- p----- i- m-------.
Ми треба еден фудбал и една шаховска табла. Po-------- n-------- ž--- i- š------- i---.
   
Каде е алатот? Kj- j- o-----?
Ми треба еден чекан и една клешта. Po-------- k------ i- k-----.
Ми треба една дупчалка и еден штрафцигер. Po-------- v------- i- i------.
   
Каде е накитот? Kj- j- n----?
Ми треба едно ланче и една нараквица. Po-------- v------- i- z---------.
Ми треба еден прстен и обетки. Po-------- e- p----- i- u----.