македонски » slovenščina   Продавници


53 [педесет и три]

Продавници

-

53 [triinpetdeset]

Opravki

53 [педесет и три]

Продавници

-

53 [triinpetdeset]

Opravki

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиslovenščina
Ние бараме спортска продавница. Iš---- (i-----) t------- s š-------- p------------.
Ние бараме месарница. Iš---- (i-----) m-------.
Ние бараме аптека. Iš---- (i-----) l------.
   
Би сакале имено да купиме една топка за фудбал. Ra-- b- n----- k----- (R--- b- k------ R--- b- k-----) n-------- ž---.
Би сакале имено да купиме салама. Ra-- b- n----- k----- (R--- b- k------ R--- b- k-----) s-----.
Би сакале имено да купиме лекарства. Ra-- b- n----- k----- (R--- b- k------ R--- b- k-----) z-------.
   
Бараме една спортска продавница, за да купиме една топка за фудбал. Iš---- (i-----) t------- s š-------- p------------- d- b- k----- (k------ k-----) n-------- ž---.
Ние бараме месарница, за да купиме салама. Iš---- (i-----) m-------- d- b- k----- (k-----) s-----.
Ние бараме аптека, за да купиме лекарства. Iš---- (i-----) l------- d- b- k----- (k-----) z-------.
   
Јас барам златар. Iš--- z-------.
Јас барам фото продавница . Iš--- t------- s f-------------.
Јас барам слаткарница. Iš--- s----------.
   
Имено имам намера, да купам еден прстен. Ho--- n----- k----- p-----.
Имено имам намера, да купам еден филм. Ho--- n----- k----- f---.
Имено имам намера, да купам една торта. Ho--- n----- k----- t----.
   
Јас барам златар, за да купам прстен. Iš--- z-------- k-- b- r-- k---- p-----.
Јас барам фото продавница, за да купам филм. Iš--- t------- s f-------------- k-- b- r-- k---- f---.
Јас барам слаткарница, за да купам торта. Iš--- s----------- k-- b- r-- k---- t----.