македонски » словенечки   Купување


54 [педесет и четири]

Купување

-

54 [štiriinpetdeset]

Nakupovanje

54 [педесет и четири]

Купување

-

54 [štiriinpetdeset]

Nakupovanje

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиslovenščina
Сакам да купам еден подарок. Ra-(a) b- k----(a) d-----.
Но не нешто премногу скапо. Ve---- n- p-------.
Можеби една рачна ташна? Mo--- t------?
   
Која боја би ја сакале? V k----- b---- j- ž-----?
Црна, кафеава или бела? V č---- r---- a-- b---?
Една голема или мала? Ve---- a-- m-----?
   
Смеам ли да ја видам оваа? Si l---- t--- p-------?
Дали таа е од кожа? Je t--- i- u----?
Или пак е од вештачки материјал? Al- i- u----- s----?
   
Од кожа секако. Se---- j- i- u----.
Ова е еден особено добар квалитет. Je z--- d---- k--------.
И ташната навистина е со многу поволна цена. In t- t------ j- r------- z--- p-----.
   
Ми се допаѓа. Vš-- m- j-.
Ќе ја земам. Vz---- j-.
Дали можам евентуално да ја заменам? Jo l---- k------ m----- z-------?
   
Се разбира. Se----.
Ќе ја спакуваме како подарок. Jo b--- z--------- k-- d-----.
Таму од спротива е благајната. Ta- j- b-------.