македонски » словенечки   Работа / Занимање


55 [педесет и пет]

Работа / Занимање

-

55 [petinpetdeset]

Na delu

55 [педесет и пет]

Работа / Занимање

-

55 [petinpetdeset]

Na delu

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиslovenščina
Што сте по занимање? S č-- s- p------- u--------?
Мојот сопруг е лекар по занимање. Mo- m-- j- p- p------ z-------.
Јас полудневно работам како медицинска сестра. Ja- d---- k-- m--------- s----- s p--------- d------- č----.
   
Набргу ќе одиме во пензија. Km--- b--- š-- v p----.
Но даноците се високи. Am--- d---- s- v-----.
И здравственото осигурување е високо. In z---------- z---------- j- d----.
   
Што сакаш да бидеш? Ka- b- r--(a) n---- p-----(a)?
Јас би сакал / сакала да бидам инженер. Ra-(a) b- p-----(a) i------.
Јас сакам да студирам на универзитетот. Ho--- š-------- n- u-------.
   
Јас сум практикант. Se- p---------.
Јас не заработувам многу. Ne z------- v-----.
Јас сум на пракса во странство. Op------- p------------ v t-----.
   
Ова е мојот шеф. To j- m-- š--.
Јас имам љубезни колеги. Im-- p------- k-----.
Напладне секогаш одиме во кантината. Op----- g---- v---- v m----.
   
Јас барам едно работно место. Iš--- s-----.
Јас сум веќе една година невработен / невработена. En- l--- s-- ž- b---------(a).
Во оваа земја има премногу невработени. V t-- d----- j- p----- b-----------.