македонски » словенечки   Читање и пишување


6 [шест]

Читање и пишување

-

6 [šest]

Branje in pisanje

6 [шест]

Читање и пишување

-

6 [šest]

Branje in pisanje

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиslovenščina
Јас читам. Be---. (J-- b----.)
Јас читам една буква. Be--- č---. (Č------.)
Јас читам еден збор. Be--- b-----.
   
Јас читам една реченица. Be--- s-----.
Јас читам едно писмо. Be--- p----. / B---- d----.
Јас читам една книга. Be--- k-----.
   
Јас читам. Be---.
Ти читаш. Be---.
Тој чита. Be--.
   
Јас пишувам. Pi---. (J-- p----.)
Јас пишувам една буква. Pi--- č---.
Јас пишувам еден збор. Pi--- b-----.
   
Јас пишувам една реченица. Pi--- s-----.
Јас пишувам едно писмо. Pi--- p----.
Јас пишувам една книга. Pi--- k-----.
   
Јас пишувам. Pi---.
Ти пишуваш. Pi---.
Тој пишува. Pi--.