македонски » словенечки   Во банка


60 [шеесет]

Во банка

-

60 [šestdeset]

Na banki

60 [шеесет]

Во банка

-

60 [šestdeset]

Na banki

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиslovenščina
Би сакал / сакала да отворам една сметка. Ra-(a) b- o----(a) r----.
Еве го мојот пасош. Tu--- j- m-- p---- l---.
А ова е мојата адреса. In t---- j- m-- n-----.
   
Би сакал / сакала да уплатам пари на мојата сметка. Ra-(a) b- u------(a) d---- n- s--- r----.
Би сакал / сакала да подигнам пари од мојата сметка. Ra-(a) b- d------(a) d---- s s------ r-----.
Би сакал / сакала да земам извештај за сметката. Pr---- (p-----) s-- p- i------ s----- n- r-----.
   
Би сакал / сакала да исплатам еден патнички чек. Ra-(a) b- u------(a) p-------- č--.
Колку се високи таксите? Ka-- v----- s- p--------?
Каде морам да потпишам? Kj- m---- p--------?
   
Очекувам трансакција од Германија. Pr-------- n------- i- N------.
Еве го бројот на мојата сметка. Tu--- j- m--- š------- r-----.
Дали се пристигнати парите? Je d---- p------?
   
Би сакал / сакала да ги променам овие пари. Ra- b- z------- t- d----.
Ми требаат US – долари. (амерички долари). Po-------- a------- d------.
Ве молам, дадете ми мали банкноти. Da--- m-- p------ d----- b-------.
   
Има ли овде банкомат? Al- j- t---- k----- b-------?
Колкава сума може да се подигне? Ko---- d------ s- l---- d-----?
Која кредитна картичка може да се користи? Ka---- k------- k------ s- d- u--------?