македонски » словенечки   Поставување прашања 2


63 [шеесет и три]

Поставување прашања 2

-

+ 63 [triinšestdeset]

+ Postavljanje vprašanj 2

63 [шеесет и три]

Поставување прашања 2

-

63 [triinšestdeset]

Postavljanje vprašanj 2

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиslovenščina
Јас имам хоби. Im-- h---. +
Јас играм тенис. Ig--- t----. +
Каде има игралиште за тенис? Kj- j- t------ i------? +
   
Имаш ли хоби? Im-- k----- h--- ? +
Јас играм фудбал. Ig--- n------. +
Каде има фудбалско игралиште? Kj- j- n-------- i------? +
   
Ме боли раката. Bo-- m- r---. +
Ме боли стопалото и раката исто така. Bo---- m- t--- n--- i- r---. +
Каде има доктор? Kj- j- k----- z-------? +
   
Јас имам автомобил. Im-- a---. +
Јас исто така имам и мотор. Im-- t--- m----. +
Каде има паркиралиште? Kj- j- k----- p---------? +
   
Јас имам пуловер. Im-- p------. +
Јас исто така имам јакна и едни фармерки. Im-- t--- j--- i- h---- i- j-----. +
Каде има машина за перење алишта? Kj- j- p----- s----? +
   
Јас имам чинија. Im-- k------. +
Јас имам нож, вилушка и лажица. Im-- n--- v----- i- ž----. +
Каде се солта и биберот? Kj- s-- s-- i- p----? +