македонски » словенечки   нешто мора


72 [седумдесет и два]

нешто мора

-

72 [dvainsedemdeset]

nekaj morati

72 [седумдесет и два]

нешто мора

-

72 [dvainsedemdeset]

nekaj morati

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиslovenščina
мора mo---i
Морам да го испратам писмото. Mo--- o-------- t- p----.
Морам да го платам хотелот. Mo--- p------ h----.
   
Мораш да станеш рано. Mo--- z----- v-----.
Мораш да работиш многу. Mo--- v----- d-----.
Мораш да бидеш точен. Mo--- b--- t---- / t----.
   
Тој мора да наполни бензин. On m--- t------.
Тој мора да го поправи автомобилот / возилото. On m--- p-------- a---.
Тој мора да го измие автомобилот / возилото. On m--- o----- a---.
   
Таа мора да пазарува. On- m--- n---------.
Таа мора да го чисти станот. On- m--- č------ s---------.
Таа мора да ги пере алиштата. On- m--- p---- p-----.
   
Ние мораме веднаш да одиме на училиште. Ta--- m----- (i--) v š---.
Ние мораме веднаш да одиме на работа. Ta--- m----- (i--) n- d---.
Ние мораме веднаш да одиме на лекар. Ta--- m----- (i--) k z--------.
   
Вие морате да го чекате автобусот. Po------ m----- n- a------. (V- m----- č----- n- a------.)
Вие морате да го чекате возот. Po------ m----- n- v---.
Вие морате да го чекате таксито. Po------ m----- n- t----.