македонски » словенечки   нешто појаснува / образложува 3


77 [седумдесет и седум]

нешто појаснува / образложува 3

-

+ 77 [sedeminsedemdeset]

+ nekaj utemeljiti 3

77 [седумдесет и седум]

нешто појаснува / образложува 3

-

77 [sedeminsedemdeset]

nekaj utemeljiti 3

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиslovenščina
Зошто не ја јадете тортата? Za--- n- j---- t----? +
Јас морам да ослабам. Mo--- s-------. +
Јас не ја јадам, бидејки морам да ослабам. Ne j-- j-- k-- m---- s-------. +
   
Зошто не го пиете пивото? Za--- n- p----- p---? +
Јас морам уште да возам. Mo--- š- v-----. +
Јас не го пијам, бидејки морам уште да возам. Ne p---- g-- k-- m---- š- v-----. +
   
Зошто не го пиеш кафето? Za--- n- p---- k---? +
Тоа е студено. Mr--- j-. +
Јас не го пијам, бидејки е студено. Ne p---- j-- k-- j- m----. +
   
Зошто не го пиеш чајот? Za--- n- p---- č---? +
Немам шеќер. Ni--- s--------. +
Јас не го пијам, бидејки немам шеќер. Ne p---- g-- k-- n---- s--------. +
   
Зошто не ја јадете супата? Za--- n- j---- j---? +
Јас не ја нарачав. Ni--- j- n------(a). +
Јас не ја јадам, бидејки не ја нарачав. Ne j-- j-- k-- j- n---- n------(a). +
   
Зошто не го јадете месото? Za--- n- j---- m---? +
Јас сум вегетаријанец. Se- v------------ (v------------). +
Јас не го јадам, бидејки сум вегетаријанец. Ne j-- g-- k-- s-- v------------ (v------------). +