македонски » словенечки   Прашања – Минато време 1


85 [осумдесет и пет]

Прашања – Минато време 1

-

85 [petinosemdeset]

Vprašanje – preteklost 1

85 [осумдесет и пет]

Прашања – Минато време 1

-

85 [petinosemdeset]

Vprašanje – preteklost 1

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиslovenščina
Колку имате испиено? Ko---- s-- s----?
Колку работевте? Ko---- s-- d-----?
Колку напишавте? Ko---- s-- n-------?
   
Како спиевте? Ka-- s-- s----?
Како го положивте испитот? Ka-- s-- p------- i----?
Како го најдовте патот? Ka-- s-- n---- p--?
   
Со кого разговаравте? S k-- s-- g-------?
Со кого се договоривте? S k-- s-- s- d---------?
Со кого славевте роденден? S k-- s-- p----------- r------ d--?
   
Каде бевте? Kj- s-- b---?
Каде живеевте? Kj- s-- s--------?
Каде работевте? Kj- s-- d-----?
   
Што препорачавте? Ka- s-- p----------?
Што јадевте? Ka- s-- j----?
Како дознавте? Ka- s-- i------- (d-------)?
   
Колку брзо возевте? Ka-- h---- s-- v-----?
Колку долго летавте? Ka-- d---- s-- l-----?
Колку високо скокнавте? Ka-- v----- s-- s------?