македонски » словенечки   Сврзници 3


96 [деведесет и шест]

Сврзници 3

-

+ 96 [šestindevetdeset]

+ Vezniki 3

96 [деведесет и шест]

Сврзници 3

-

96 [šestindevetdeset]

Vezniki 3

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиslovenščina
Јас станувам, штом заѕвони будилникот. Vs------ b-- k- z------ b------. +
Јас станувам уморен / уморна, штом треба да учам. Po------ u------- b-- k- s- m---- z----- u----. +
Јас ќе престанам да работам, штом ќе бидам 60. Pr------ b-- d------ b-- k- d------- 60 l--. +
   
Кога ќе се јавите? Kd-- p--------? +
Штом имам еден момент време. Ta--- k- b-- i--- t------- p------- č---. +
Тој ќе се јави, штом ќе има малку време. Po------ t---- k- b- i--- n---- p------- č---. +
   
Колку долго ќе работите? Ka-- d---- b---- d-----? +
Јас ќе работам, се додека можам. De---(a) b--- d----- b-- m---- (m----). +
Јас ќе работам, се додека сум здрав / здрава. De---(a) b--- d----- b-- z----(a). +
   
Тој лежи во кревет, наместо да работи. On l--- v p-------- n------ d- b- d----. +
Таа чита весник, наместо да готви. On b--- č------- n------ d- b- k----. +
Тој седи во кафеаната, наместо да си оди дома. On s--- v g-------- n------ d- b- š-- d----. +
   
Колку што знам, тој живее овде. Ko----- v--- s------ t-. +
Колку што знам, неговата сопруга е болна. Ko----- v--- j- n------ ž--- b----. +
Колку што знам, тој е невработен. Ko----- v--- j- o- b---------. +
   
Јас се успав, инаку ќе дојдев навреме. Za----(a) s--- d------ b- b-- t---- (b--- t----). +
Јас го пропуштив автобусот, инаку ќе дојдев навреме. Za-----(a) s-- a------- d------ b- b-- t---- (b--- t----). +
Јас не го најдов патот, инаку ќе дојдев навреме. Ni--- n---- (n----) p---- d------ b- b-- t---- (b--- t----). +