македонски » словенечки   Генитив


99 [деведесет и девет]

Генитив

-

+ 99 [devetindevetdeset]

+ Rodilnik (Genitiv)

99 [деведесет и девет]

Генитив

-

99 [devetindevetdeset]

Rodilnik (Genitiv)

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиslovenščina
мачката на мојата пријателка ma--- m--- p----------e +
кучето на мојот пријател pe- m----- p--------a +
играчките на моите деца ig---- m---- o---k +
   
Ова е мантилот на мојот колега. To j- p---- m----- k-----. +
Ова е автомобилот на мојата колешка. To j- a--- m--- k-------. +
Ова е работата на моите колеги. To j- d--- m----- k-----. +
   
Копчето од кошулата е откинато. Gu-- s s----- j- o------. +
Го нема клучот од гаражата. Kl---- g----- n- v--. +
Компјутерот на шефот е расипан. Še--- r--------- j- p--------. +
   
Кои се родителите на девојчето? Kj- s- s----- t-- d-----? +
Како да дојдам до куќата на вашите родители? Ka-- p----- d- h--- n------- s------? +
Куќата стои на крајот од улицата. Hi-- s---- n- k---- u----. +
   
Како се вика главниот град на Швајцарија? Ka-- s- i------ g----- m---- Š----? +
Кој е насловот на книгата? Ka---- j- n----- t- k-----? +
Како се викаат децата на комшиите? Ka-- s- i-------- s------- o-----? +
   
Кога се училишните распусти на децата? Kd-- i---- o----- š----- p--------? +
Кога се термините за прегледи кај лекарот? Kd-- d--- z-------? +
Кое е работното време на музејот? Ob k------ u--- j- o---- m----? +