македонски » албански   Лица


1 [еден]

Лица

-

1 [njё]

Persona

1 [еден]

Лица

-

1 [njё]

Persona

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиShqip
jас unё
jас и ти un- d-- ti
ние двајцата ne t- dy
   
тој ai
тој и таа ai d-- a-o
тие двајцата at- t- dy
   
маж bu--i
жена gr---a
дете fё---a
   
една фамилија nj- f-----e
мојата фамилија fa----- i-e
Mојата фамилија е овде. Fa----- i-- ё---- k---.
   
Јас сум овде. Un- j-- k---.
Ти си овде. Ti j- k---.
Тој е овде и таа е овде. Ai ё---- k--- d-- a-- ё---- k---.
   
Ние сме овде. Ne j--- k---.
Вие сте овде. Ju j--- k---.
Тие сите се овде. At- j--- t- g----- k---.