македонски » албански   Вчера – денес – утре


10 [десет]

Вчера – денес – утре

-

10 [dhjetё]

Dje – sot – nesёr

10 [десет]

Вчера – денес – утре

-

10 [dhjetё]

Dje – sot – nesёr

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиShqip
Вчера беше сабота. Dj- i---- e s-----.
Вчера бев во кино. Dj- i--- n- k-----.
Филмот беше интересен. Fi--- i---- i---------.
   
Денес е недела. So- ё---- e d----.
Денес не работам. So- n-- p----.
Јас останувам дома. Po r-- n- s-----.
   
Утре е понеделник. Ne--- ё---- e h---.
Јас утре повторно работам. Ne--- d- t- p---- p------.
Јас работам во канцеларија. Un- p---- n- z---.
   
Кој е ова? Ku-- ё---- k-?
Ова е Петар. Ky ё---- P-----.
Петар е студент. Pe---- ё---- s------.
   
Кој е ова? Ku-- ё---- k--?
Ова е Марта. Kj- ё---- M----.
Марта е секретарка. Ma--- ё---- s--------.
   
Петар и Марта се пријатели. Pe--- d-- M---- j--- s----.
Петар е пријателот на Марта. Pe--- ё---- s---- i M-----.
Марта е пријателката на Петар. Ma--- ё---- s----- e P------.