македонски » албански   Прилози


100 [сто]

Прилози

-

100 [njёqind]

Ndajfoljet

100 [сто]

Прилози

-

100 [njёqind]

Ndajfoljet

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиShqip
веќе еднаш – никогаш досега nj----- – k---ё
Дали веќе сте биле во Берлин? A k--- q--- n--------- n- B-----?
Не, никогаш досега. / Не, сеуште не. Jo- a--------.
   
некој – никој di---- – a----h
Познавате ли овде некој? A n----- n-----?
Не, не познавам никого. Jo- n-- n--- n---- k---.
   
уште – не повеќе ak--- – j- mё
Ќе останете ли уште долго овде? A d- r---- a---- g---- k---?
Не, јас не останувам повеќе тука. Jo- n-- r-- m- g---- k---.
   
уште нешто – ништо повеќе ak--- m- – j- mё
Сакате ли да се напиете уште нешто? A d-------- t- p--- a----?
Не, јас не сакам ништо повеќе. Jo- s---- m-.
   
веќе нешто – сеуште ништо di--- – a---- a---ё
Јадевте ли веќе нешто? A k--- n----- n----- g--?
Не, јас сеуште немам јадено ништо. Jo- s---- n----- a---- a----.
   
уште некој – никој повеќе nd---- a---- – a----- mё
Сака ли уште некој кафе? A d------- d----- t----- n-- k---?
Не, никој повеќе. Jo- a----- m-.