македонски » албански   Активности


13 [тринаесет]

Активности

-

13 [trembёdhjetё]

Veprimtaritё

13 [тринаесет]

Активности

-

13 [trembёdhjetё]

Veprimtaritё

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиShqip
Што прави Марта? Çf--- b-- M----?
Таа работи во канцеларија. Aj- p---- n- z---.
Таа работи на компјутер. Aj- p---- n- k--------.
   
Каде е Марта? Ku ё---- M----?
Во кино. Nё k-----.
Таа гледа филм. Aj- p- s----- n-- f---.
   
Што прави Петар? Çf--- b-- P-----?
Тој студира на универзитет. Ai s------ n- u----------.
Тој студира јазици. Ai s------ g---- t- h----.
   
Каде е Петар? Ku ё---- P-----?
Во кафуле. Nё k-----.
Тој пие кафе. Ai p- k---.
   
Каде сакаат да одат тие? Ku s----- m- q---?
На концерт. Nё k------.
Тие со задоволство слушаат музика. At- d------- m- k------- m-----.
   
Каде не сакаат да одат тие? Ku n-- s----- m- q---?
Во диско. Nё d----.
Тие не танцуваат со задоволство. At--- n-- u p----- t- k-------.