македонски » албански   Бои


14 [четиринаесет]

Бои

-

14 [katёrmbёdhjetё]

Ngjyrat

14 [четиринаесет]

Бои

-

14 [katёrmbёdhjetё]

Ngjyrat

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиShqip
Снегот е бел. Bo-- ё---- e b-----.
Сонцето е жолто. Di---- ё---- i v-----.
Портокалот е портокалов. Po-------- ё---- p---------.
   
Црешата е црвена. Qe----- ё---- e k---.
Небото е сино. Qi---- ё---- b--.
Тревата е зелена. Ba-- ё---- i g-------.
   
Земјата е кафеава. To-- ё---- k---.
Облакот е сив. Re-- ё---- g--.
Автомобилските гуми се црни. Rr---- j--- t- z---.
   
Каква боја има снегот? Бела. Çf--- n----- ё---- b---? E b-----.
Каква боја има сонцето? Жолта. Çf--- n----- ё---- d-----? I v-----.
Каква боја има портокалот? Портокалова. Çf--- n----- ё---- p---------? P---------.
   
Каква боја има црешата? Црвена. Çf--- n----- ё---- q------? E k---.
Каква боја има небото? Сина. Çf--- n----- ё---- q-----? B--.
Каква боја има тревата? Зелена. Çf--- n----- ё---- b---? I g-------.
   
Каква боја има земјата? Кафеава. Çf--- n----- ё---- t---? K---.
Каква боја има облакот? Сива. Çf--- n----- ё---- r---? G--.
Каква боја имаат автомобилските гуми? Црна. Çf--- n----- j--- r-----? T- z---.