македонски » албански   Чистење на куќата


18 [осумнаесет]

Чистење на куќата

-

18 [tetёmbёdhjetё]

Pastrim shtёpie

18 [осумнаесет]

Чистење на куќата

-

18 [tetёmbёdhjetё]

Pastrim shtёpie

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиShqip
Денес е сабота. So- ё---- e s-----.
Денес ние имаме време. So- k--- k---.
Денес ние ќе го чистиме станот. So- p-------- s-------.
   
Јас ја чистам бањата. Un- p------ b-----.
Мажот ми ја мие колата. Bu--- i- l-- m------.
Децата ги чистат велосипедите. Fё----- l---- b---------.
   
Баба ги полева цвеќињата. Gj----- u--- l----.
Децата ја раскреваат детската соба. Fё--- ё- p-------- d-----.
Мажот ми ја раскрева неговата работна маса. Bu--- i- p------ t-------- e s-------.
   
Јас ги ставам алиштата во машината за перење алишта. Fu- r----- n- l--------.
Јас ги закачувам алиштата. Va- r-----.
Јас ги пеглам алиштата. He----- r-----.
   
Прозорците се извалкани. Dr------ j--- t- p----.
Подот е извалкан. Dy------- ё---- e p----.
Садовите се извалкани. En-- j--- t- p-----.
   
Кој ги чисти прозорците? Ku-- i l-- d-------?
Кој всмукува прашина? Ku-- e m--- p-------?
Кој ги мие садовите? Ku-- i l-- e---?