македонски » албански   Во кујната


19 [деветнаесет]

Во кујната

-

19 [nёntёmbёdhjetё]

Nё kuzhinё

19 [деветнаесет]

Во кујната

-

19 [nёntёmbёdhjetё]

Nё kuzhinё

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиShqip
Имаш ли нова кујна? E k- k------- t- r-?
Што сакаш да готвиш денес? Çf--- d- t- g------ s--?
Готвиш ли на електрична струја или на гас? Ga---- m- k----- a-- m- g--?
   
Треба ли да го исечам кромидот? A t- p--- q----?
Треба ли да ги излупам компирите? A t- q---- p------?
Треба ли да ја измијам салатата? A t- l-- s-------?
   
Каде се чашите? Ku j--- g----?
Каде се садовите? Ku j--- e---?
Каде е приборот за јадење? Ku ё---- k-------?
   
Имаш ли отварач за конзерви? A k- h----- k-------?
Имаш ли отварач за шишиња? A k- h----- s-------?
Имаш ли извлекувач за плута? A k- t-----------?
   
Дали ја готвиш супата во оваа тенџере? Do e g------ s---- t- k-- t--------?
Ја пржиш ли рибата во оваа тава? Do e s------ p------ n- k--- t----?
Го печеш ли зеленчукот на оваа скара? Do i p------ p------ t- k- g---?
   
Јас ја покривам масата. Un- s----- t--------.
Овде се ножевите, вилушките и лажиците. Kё-- j--- t------ p------- d-- l----.
Овде се чашите, чиниите и салфетите. Kё-- j--- g----- p----- d-- p------.