македонски » албански   Фамилија


2 [два]

Фамилија

-

2 [dy]

Familja

2 [два]

Фамилија

-

2 [dy]

Familja

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиShqip
дедо gj---i
баба gj----a
тој и таа ai d-- a-o
   
татко ba--i
мајка nё-a
тој и таа ai d-- a-o
   
син i b--- / d---i
ќерка e b--- / v---a
тој и таа ai d-- a-o
   
брат vё---i
сестра mo--a
тој и таа ai d-- a-o
   
чичко xh------ d--a
тетка te---- h---a
тој и таа ai d-- a-o
   
Ние сме една фамилија. Ne j--- n-- f------.
Фамилијата не е мала. Fa----- n-- ё---- e v----.
Фамилијата е голема. Fa----- ё---- e m----.