македонски » албански   Мал разговор 1


20 [дваесет]

Мал разговор 1

-

20 [njёzet]

Bisedё e shkurtёr 1

20 [дваесет]

Мал разговор 1

-

20 [njёzet]

Bisedё e shkurtёr 1

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиShqip
Раскомотете се! Re--------!
Чувствувајте се како дома! Rr--- s- n- s------- t---!
Што сакате да се напиете? Çf--- d-------- t- p---?
   
Сакате ли музика? A j- p----- m-----?
Јас ја сакам класичната музика. Mё p----- m----- k------.
Еве ги моите CD – а. Ja k- j--- C---- e m--.
   
Свирите ли на некој инструмент? A l---- n----- i---------?
Еве ја мојата гитара. Ja k----- i--.
Сакате ли да пеете? A k------ m- q---?
   
Имате ли деца? A k--- f-----?
Имате ли куче? A k--- q--?
Имате ли мачка? A k--- m---?
   
Еве ги моите книги. Ja l----- e m-.
Јас сега ја читам оваа книга. Po l---- k--- l----.
Што сакате да читате? Çf--- l----- m- q---?
   
Сакате ли да одите на концерт? A s----- m- q--- n- k------?
Сакате ли да одите во театар? A s----- m- q--- n- t-----?
Сакате ли да одите на опера? A s----- m- q--- n- o----?