македонски » албански   Мал разговор 3


22 [дваесет и два]

Мал разговор 3

-

22 [njёzetedy]

Bisedё e shkurtёr 3

22 [дваесет и два]

Мал разговор 3

-

22 [njёzetedy]

Bisedё e shkurtёr 3

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиShqip
Пушите ли? A p--- d----?
Порано да. Mё p------ p---.
Но сега не пушам повеќе. Po- t--- n-- p- m-.
   
Ќе Ви пречи ли, ако јас пушам? A b--------- n- q---- s- p- d----?
Не, воопшто не. Jo- a---------- j-.
Тоа не ми пречи. Nu- b-------.
   
Ќе се напиете ли нешто? Do-- t- p--- d----?
Еден коњак? Nj- k-----?
Не, подобро едно пиво. Jo- m- m--- n-- b----.
   
Патувате ли многу? A u------- s----?
Да, тоа се најчесто службени патувања. Po- n- t- s------ e r------ p-- p---.
Но сега сме овде на одмор. Po- t--- p- b---- p------ k---.
   
Каква горештина! Sa v---!
Да, денес е навистина жешко. Po- t--- ё---- m- t- v------ n-----.
Одиме на балконот. A d---- n- b------?
   
Утре овде ќе има забава. Ne--- k--- k- f----.
Ќе дојдете ли и Вие? A d- t- v--- d-- j-?
Да, и ние исто така сме поканети. Po- e--- n- j--- t- f----.