македонски » албански   Учење на странски јазици


23 [дваесет и три]

Учење на странски јазици

-

23 [njёzetetre]

Mёsoj gjuhё tё huaja

23 [дваесет и три]

Учење на странски јазици

-

23 [njёzetetre]

Mёsoj gjuhё tё huaja

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиShqip
Каде учевте шпански? Ku k--- m----- s--------?
Знаете ли исто така и португалски? A d--- p-----------?
Да, а исто така знам и нешто италијански. Po- d- d-- p-- i-------.
   
Јас мислам дека Вие зборувате многу добро. Me---- s- f----- s---- m---.
Јазиците се прилично слични. Gj---- j--- g--- t- n-------.
Јас можам добро да ги разберам. Mu-- t--- k----- m---.
   
Но говорењето и пишувањето е тешко. Po- t- f------ d-- t- s------- ё---- e v-------.
Јас уште правам многу грешки. Bё- a---- s---- g-----.
Ве молам поправајте ме секогаш. Ju l---- m- k---------.
   
Вашиот изговор е сосема добар. Sh------- j--- ё---- m---- i m---.
Имате еден мал акцент. Ju k--- n-- n----- n- s-------.
Човек препознава од каде доаѓате. Da------- s- n-- v---.
   
Кој е вашиот мајчин јазик? Ci-- ё---- g---- j--- a-----?
Посетувате ли курс за јазици? A f---------- n----- k--- g----?
Која наставна метода ја користите? Çf--- l---- p-------?
   
Во моментов не знам како се вика. Nu- e d- p-- m-------- s- s- q----.
Неможам да се сетам на насловот. S’-- k------- t------.
Го заборавив. E k-- h------.