македонски » албански   Во градот


25 [дваесет и пет]

Во градот

-

25 [njёzetepesё]

Nё qytet

25 [дваесет и пет]

Во градот

-

25 [njёzetepesё]

Nё qytet

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиShqip
Би сакал / сакала кон железничката станица. Du- t- s---- t- s------- i t-----.
Би сакал / сакала кон аеродромот. Du- t- s---- n- a-------.
Би сакал / сакала во центарот на градот. Du- t- s---- n- q-----.
   
Како да стигнам до железничката станица? Si s------ t- s------- i t-----?
Како да стигнам до аеродромот? Si s------ n- a-------?
Како да стигнам до центарот на градот? Si s------ n- q-----?
   
Ми треба такси. Ka- n----- p-- n-- t----.
Ми треба карта на градот. Ka- n----- p-- n-- p--- q-----.
Ми треба хотел. Ka- n----- p-- n-- h----.
   
Би сакал / сакала да изнајмам еден автомобил. Du- t- m--- m- q--- n-- m-----.
Еве ја мојата кредитна картичка. Ur----- k----- t--- t- k-------.
Еве ја мојата возачка дозвола. Ur----- p------- t---.
   
Што има да се види во градот? Çf--- m--- t- v------ n- q----?
Појдете во стариот дел на градот. Sh---- n- l----- e v----- t- q------.
Направете една градска обиколка. Bё-- n-- x---- n---- q----.
   
Појдете на пристаништето. Sh---- t- p----.
Направете една пристанишна обиколка. Bё-- n-- x---- n- p---.
Кои други знаменитости ги има освен тоа? Çf--- i- v--- t- v------- t-----?