македонски » албански   Во хотел – поплаки


28 [дваесет и осум]

Во хотел – поплаки

-

28 [njёzetetetё]

Nё hotel – ankesat

28 [дваесет и осум]

Во хотел – поплаки

-

28 [njёzetetetё]

Nё hotel – ankesat

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиShqip
Тушот не работи. Du--- n-- f---------.
Нема топла вода. S’--- u-- i n------.
Можете ли тоа да го поправите? A m--- t- r---------?
   
Во собата нема телефон. S’-- t------ n- d----.
Во собата нема телевизор. S’-- t-------- n- d----.
Собата нема балкон. Dh--- s--- b------.
   
Собата е премногу гласна. Dh--- ё---- s---- e z--------.
Собата е премногу мала. Dh--- ё---- s---- e v----.
Собата е премногу темна. Dh--- ё---- s---- e e----.
   
Парното не работи. Ng----- n-- f---------.
Клима уредот не работи. Ko---------- n-- f---------.
Телевизорот е расипан. Te-------- ё---- i p------.
   
Тоа не ми се допаѓа. Nu- m- p-----.
Тоа ми е прескапо. Ёs--- s---- i s--------.
Дали имате нешто поефтино? A k--- n----- g-- m- t- l---?
   
Има ли овде во близина хостел? A k- k--- a--- n----- b------ p-- t- r-----?
Има ли овде во близина пансион? A k- k--- a--- n----- h----?
Има ли овде во близина ресторан? A k- k--- a--- n----- r--------?