македонски » албански   Запознавање


3 [три]

Запознавање

-

3 [tre]

Njoh

3 [три]

Запознавање

-

3 [tre]

Njoh

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиShqip
Здраво! Tu---------- / Ç-----!
Добар ден! Mi------!
Како си? Si j---?
   
Доаѓате ли од Европа? Vi-- n-- E-----?
Доаѓате ли од Америка? Vi-- n-- A------?
Доаѓате ли од Азија? Vi-- n-- A---?
   
Во кој хотел живеете? Nё c---- h---- p- r----?
Колку долго сте веќе овде? Sa k--- k--- k---?
Колку долго останувате? Sa d- t- r----?
   
Ви се допаѓа ли овде? A j- p----- k---?
Дали сте овде на одмор? Kё-- p- i k----- p-------?
Посетете ме! Ej--- n--------- p-- v-----!
   
Еве ја мојата адреса. Kj- ë---- a----- i--.
Ќе се видиме ли утре? A d- t- s------ n----?
Жал ми е, имам веќе нешто испланирано. Mё v--- k--- p-- k-- p---.
   
Чао! Mi---------!
Довидување! Mi---------!
До наскоро! Sh----- p-----!