македонски » албански   Во ресторан 2


30 [триесет]

Во ресторан 2

-

30 [tridhjetё]

Nё restorant 2

30 [триесет]

Во ресторан 2

-

30 [tridhjetё]

Nё restorant 2

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиShqip
Еден сок од јаболко, молам. Nj- l--- m----- j- l----.
Една лимонада, молам. Nj- l-------- j- l----.
Еден сок од домати, молам. Nj- l--- d-------- j- l----.
   
Јас би сакал / сакала една чаша црвено вино. Do t- d--- n-- g--- v--- t- k---.
Јас би сакал / сакала една чаша бело вино. Do t- d--- n-- g--- v--- t- b-----.
Јас би сакал / сакала едно шише шампањско. Do t- d--- n-- s----- s--------.
   
Сакаш ли риба? A t- p----- p-----?
Сакаш ли говедско месо? A t- p----- m---- i l----?
Сакаш ли свинско месо? A t- p----- m---- i d-----?
   
Јас би сакал / сакала нешто без месо. Du- d---- p- m---.
Јас би сакал / сакала една чинија со зеленчук. Du- n-- p------- m- p-----.
Јас би сакал / сакала нешто, што не трае долго. Du- d---- q- n-- z---- s----.
   
Го сакате ли ова со ориз? E d--- m- p----?
Го сакате ли ова со тестенини? E d--- m- m-------?
Го сакате ли ова со компири? E d--- m- p-----?
   
Ова не ми е вкусно. Nu- m- s-----.
Јадењето е студено. Us----- ё---- i f-----.
Јас ова не го нарачав. Nu- e k-- p-------- k---.